De Gemeente Medemblik

De Gemeente Medemblik

De Gemeente Medemblik is verantwoordelijk voor het onderhoud van de groene omgeving in de regio. Echter, liepen ze tegen een probleem aan: de gemeente hield geen duidelijke registratie bij van zijn werkzaamheden en dit leverde problemen op bij het aantonen van de juiste besteding van de budgetten. Ook was er weinig transparantie in de urenregistratie en voorraad, wat zorgde voor een gebrek aan overzicht en informatie. Om deze problemen op te lossen, besloot de gemeente om een op maat gemaakt planningsysteem te implementeren. 

Probleemstelling

De gemeente Medemblik kon haar werkzaamheden niet goed kon registreren door gebrek aan de juiste middelen. Hierdoor was het lastig om aan te tonen wat er precies gebeurde op de werklocaties en kon de gemeente niet verantwoorden hoe ze de budgetten hebben besteed. Bovendien was er weinig transparantie in de urenregistratie en organisatiestructuur, waardoor er weinig overzicht was en de gemeente geen idee had hoeveel tijd een klus precies in beslag nam. Daarnaast was er geen planmatige aanpak en was de voorman onmisbaar, wat een risico vormde voor de organisatie als hij weg zou vallen. 

Oplossing

Om deze problemen op te lossen, werd er een op maat gemaakt planningssysteem ontwikkeld voor de gemeente Medemblik. Het systeem bevatte verschillende functionaliteiten, waaronder het registreren van materialen en het koppelen van uren aan werkzaamheden. Dit zorgt voor meer transparantie in de urenregistratie en organisatiestructuur. Ook kunnen alle werkzaamheden nu gepland worden en werd er een voorraadbeheer systeem ingebouwd om efficiënter om te gaan met de beschikbare materialen. Verder is er een PowerBI-dashboard ontwikkeld om de gegevens te vergelijken en rapportages op te stellen. Dankzij het planningssysteem kan de gemeente Medemblik nu efficiënter werken en hebben ze meer inzicht in hun werkzaamheden. Het systeem zorgt er ook voor dat de organisatie minder afhankelijk is en dat informatie beter verspreid wordt over de verschillende medewerkers en locaties.  

Functionaliteiten

Emendis werkt onder andere voor