Het complete platform voor installateurs van zonnepanelen.

Het Energy Service Center brengt met het aanbieden van een alles-in-één tool zowel de installateurs als de fabrikanten in de PV-markt samen, met als drijfveer het efficiënter maken van de dagelijkse werkzaamheden binnen de organisaties – Van verkoop, inkoop en administratie tot planning, uitvoering en service.

PROBLEEMSTELLING

Het installeren van zonnepanelen is een complex proces waarbij veel onderling afhankelijke processen tegelijk lopen. Losstaande systemen, handmatige planningen, spreadsheets en gedateerde software maken het moeilijk om het overzicht tijdens het proces te houden. In veel gevallen leidt dit uiteindelijk tot het verlies van inkomsten voor veel solarteurs.

BUSINESS CASE

Energy Service Center was op zoek naar een tussenpartner en expert op IT-gebied voor de ontwikkeling van een alles-in-één platform voor het automatiseren van de administratieve kant van het installatiewerk.

  • Meer grip en inzicht op inkoop en voorraad
  • Meer overzicht op planning
  • Een actuele administratie
  • Automatische offrering en facturatie
  • Kosten- en tijdbesparend

ONZE OPLOSSING

Een alles-in-één platform
voor solarteurs.

Met de ontwikkeling van de ESC-tool en Solarplanning wordt het hele installatieproces met de klant doorlopen en de planning van zowel mens als materiaal beheerd. Met deze online offerte-, planning- en besteltool kunnen ‘solarteurs’ grote tijdswinsten bereiken doordat de administratieve kant van het installatiewerk wordt geautomatiseerd.

“Emendis ondersteunt ons niet alleen op ICT-gebied, maar denkt ook als partner mee in het zoeken naar oplossingen.”

Energy Service Center

Werken of stage lopen bij Emendis? Kijk snel op Capturum.nl en vind een vacature die bij jou past!