Portal

In de grootzakelijke markt worden binnen één bedrijf vaak tientallen of zelfs honderden applicaties gebruikt. Inmiddels is iedereen overtuigd van de voordelen die cloudsoftware biedt, maar overstappen is in zo’n complexe omgeving bepaald niet eenvoudig. KPN liet Emendis een portal ontwikkelen waarin alle applicaties gebundeld beschikbaar zijn.

Elke cloud-oplossing die een klant aanschaft, heeft zijn eigen locatie, wachtwoord en uitstraling. Daarnaast zijn er binnen een organisatie vaak nog diverse softwaresystemen in gebruik die helemaal niet naar de cloud kunnen worden gemigreerd. Dat betekent dat medewerkers voor de uitvoer van hun taken op verschillende plekken informatie moeten ophalen of verwerken. En voor de systeembeheerder of financial controller is deze situatie een ware nachtmerrie!

Eén!

Zou het niet mooi zijn om alle applicaties binnen het bedrijf samen te brengen tot één centrale omgeving. Single sign on, zodat gebruikers maar eenmaal hoeven in te loggen en van daaruit toegang krijgen tot alle bedrijfsapplicaties. En dan niet alleen vanaf kantoor, maar online en any device zodat medewerkers vanaf alle locaties en vanaf verschillende devices bij de bedrijfsapplicaties kunnen komen. Dan zou je ook gelijk zaken als provisioning en licenties centraal kunnen bijhouden en inzichtelijk maken. En als een medewerker uit dienst gaat, in één keer de toegang tot alle bedrijfsapplicaties kunnen regelen. Dat zorgt voor blije medewerkers, systeembeheerders én financial controllers!

 

Technische uitdagingen

Deze droom vormde de basis voor GRIP: Een online portal waarin alle softwaresystemen gebundeld zijn. Technisch heeft een systeem als GRIP nogal wat voeten in de aarde. Zo krijgt het systeem te maken met een veelheid aan klantsystemen die moeten worden ondersteund, een groot aantal gebruikers en hoge eisen met betrekking tot beveiliging en schaalbaarheid. GRIP gebruikt daartoe een gescheiden back- en frontend met ertussen een API. Het zwaartepunt van de applicatie ligt op de (mobile first) frontend, waar gebruik wordt gemaakt van het backbone.js framework. Om de kwaliteit te kunnen garanderen werken we binnen een Continuous Integration omgeving, en wordt de applicatie regelmatig door externe partijen ge-audit. Dit geheel zorgt voor een robuuste architectuur, klanten merken dat de applicatie snel en betrouwbaar werkt.

 

Impressie

Grip op de cloud

Met GRIP kunnen medewerkers anywhere en any device bij de bedrijfsapplicaties. Ook kunnen nieuwe applicaties aangeschaft worden in een company appstore, is er helder inzicht in de kosten en zelfs het gebruikersbeheer wordt centraal geregeld. Simpel, duidelijk en overzichtelijk! ‘Grip op de cloud’. In de grootzakelijke markt worden binnen één bedrijf vaak tientallen of zelfs honderden applicaties gebruikt. Inmiddels is iedereen overtuigd van de voordelen die cloudsoftware biedt, maar overstappen is in zo’n complexe omgeving bepaald niet eenvoudig. KPN liet Emendis een portal ontwikkelen waarin alle applicaties gebundeld beschikbaar zijn.

Heeft u ook behoefte aan werkende software waarmee u direct aan de slag kunt?

Kom dan eens langs voor een lekker kopje bonenkoffie! Wij vertellen graag hoe wij kunnen helpen met uw specifieke automatiseringsvraag.

Neem contact op