Blog

Enterprise Service Bus of Emendis Connect: Bespaar op je koppelingen

Enterprise Service Bus of Emendis Connect: Bespaar op je koppelingen

Als we het hebben over de moderne zakelijke omgeving, is integratie van systemen en processen van cruciaal belang. Bedrijven worden geconfronteerd met een groeiende behoefte aan naadloze communicatie tussen verschillende applicaties, platforms en databronnen. Dit is waar Enterprise Service Bus (ESB) in beeld komt – een softwareconstructie die bedrijven helpt om verschillende systemen te integreren en gegevensstromen te beheren. 

Maar laten we eerlijk zijn, traditionele ESB-oplossingen kunnen behoorlijk complex en kostbaar zijn. Zo is het grootste nadeel van een Enterprise Service Bus dat elke applicatie een integratie moet hebben met de Service Bus in kwestie. En wat nu als één van je applicaties niet kan of wil? Dan biedt Emendis Connect de oplossing. Wij kunnen namelijk zowel via de API koppeling als via de Enterprise Service Bus communiceren en de vertaalslag maken voor de applicatie. 

Waarom Emendis Connect? 

Emendis Connect is een integratieplatform dat zorgt voor stabiele koppelingen tussen alle softwaresystemen en levert aanvullend maatwerkoplossingen voor processen die specifiek zijn voor het bedrijf. 

  1. Eenvoudige implementatie: Emendis Connect is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met een intuïtieve gebruikersinterface en een eenvoudige installatieprocedure kunnen bedrijven snel aan de slag zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over lange implementatietijden. 
  2. Flexibiliteit: Verschillende business units, of onderdelen die niet lang geleden zijn overgenomen werken vaak met verschillende systemen voor dezelfde business functies. Emendis Connect is zeer geschikt om de data uit deze verschillende systemen te consolideren. Hierdoor kunnen de verschillende systemen zo lang als nodig naast elkaar bestaan, terwijl er toch een view op de actualiteit van het complete bedrijf bestaat. Ook de uitfasering van bepaalde software kan gecontroleerd worden uitgevoerd door processen één voor één uit te zetten en via Emendis Connect de informatie uit de onderdelen die nog actief zijn uit te blijven wisselen met de nieuwgekozen software tot het moment dat de volledige migratie gereed is. 
  3. Schaalbaarheid: Of het nu gaat om een klein bedrijf of een grote onderneming, Emendis Connect kan naadloos worden opgeschaald om te voldoen aan de groeiende behoeften van een organisatie. Of u nu slechts enkele applicaties wilt integreren of een uitgebreid ecosysteem van systemen wilt beheren, Emendis Connect kan aan uw eisen voldoen. 

Emendis Connect biedt ook grote voordelen: 

  • Integratie: Real time en complete gegevensuitwisseling tussen de verschillende business functies en met de klanten en leveranciers. Emendis Connect vermindert dubbel werk en inefficiënte processen. Door het gebruik van een compleet geïntegreerde omgeving, worden er minder fouten gemaakt en wordt er sneller gewerkt. 
  • Kostenbesparing: Standaardimplementatie van softwareoplossingen resulteert in aanzienlijk lagere initiële kosten en updatekosten. Maatwerksoftware, daarentegen, wordt buiten de standaardsystemen ontwikkeld, wat een kostenefficiëntere benadering van softwareontwikkeling mogelijk maakt. Het biedt precies de gewenste functionaliteit en blijft gegarandeerd werken na de implementatie van nieuwe versies van de standaard softwareoplossingen. 
  • Een unieke end-to-end oplossing: Emendis Connect biedt maatwerk software om unieke bedrijfsprocessen te ondersteunen. Emendis vult daarmee de optelsom van de gekozen softwareoplossingen aan tot een geheel dat de unieke behoefte voor de processen van een bedrijf en de koppelingen met derde partijen ondersteunt. 
  • Geen vendor lock-in: Dankzij de mogelijkheid om standaardpakketten te gebruiken, die naadloos samenwerken via Emendis Connect zijn bedrijven veel flexibeler in hun productkeuzes. De benodigde aanvullende functionaliteit kunnen door Emendis via op maat gemaakte oplossingen gerealiseerd worden. Er is geen kostbaar maatwerk nodig binnen de standaardpakketten, wat de overstap naar andere oplossingen minder gecompliceerd maakt. Bovendien kunnen op maat gemaakte functies die zijn ontwikkeld binnen Emendis Connect gemakkelijk worden geïntegreerd met alternatieve standaardpakketten. 
  • Veiligheid en beveiliging: Emendis Connect is ISO 27001 gecertificeerd en biedt een veilige en beveiligde omgeving voor het delen van gegevens tussen verschillende systemen. Hierdoor wordt het risico op gegevensverlies of cyberaanvallen verminderd. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste beveiligingstechnologieën en volgt de meest strikte beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat gegevens veilig worden bewaard en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers. 

In een tijd waarin bedrijven worden geconfronteerd met steeds complexere integratie-uitdagingen, is Emendis Connect de ideale oplossing. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, flexibele architectuur en krachtige integratiemogelijkheden stelt Emendis Connect bedrijven in staat om snel en efficiënt te integreren, waardoor ze een concurrentievoordeel behalen in de snel veranderende zakelijke wereld. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en toekomstbestendige integratieoplossing, dan is Emendis Connect de juiste keuze. 

Recent gedeeld

Contact

Blog and Contact page form

Share

Emendis werkt onder andere voor