Blog

Webshop koppeling van Emendis 

Webshop koppeling van Emendis 

Wilt u de functionaliteiten van uw webshop uitbreiden? Hiervoor zijn er webshop koppelingen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het verbinden met uw boekhoudsoftware of systemen voor voorraadbeheer of pakketafhandeling. Hier kunnen wij van Emendis u bij helpen. 

Maar wat is een webshop koppeling?  

Door het gebruik van een webshop koppeling verbindt u uw online winkel met andere softwareoplossingen. Dit kunnen diverse tools zijn, zoals boekhoudsoftware, een systeem voor uw betaalproces, CRM-systemen of zelfs op maat gemaakte software. Door deze koppeling te maken, verbetert u de functionaliteit van uw webshop aanzienlijk. U integreert namelijk de mogelijkheden van de gekoppelde software rechtstreeks in uw webshopsysteem.  

Hoe werkt het koppelen van een webshop? 

Door een API koppeling is het mogelijk om uw webshop te verbinden aan andere applicaties. Het proces van het opzetten van een webshop koppeling verloopt in een aantal stappen. Zo beginnen we met de inventarisatie uit de systemen en gegevens die u gekoppeld wilt hebben. Hierna wordt er een ontwerp gemaakt voor de API koppeling, deze wordt vervolgens met u besproken, zodat we zeker weten dat deze voldoet aan uw wensen. Na goedkeuring van het ontwerp gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de koppeling. Deze wordt vervolgens uitgebreid getest, hierdoor weten we zeker dat deze naar behoren werkt.  

Verschillende soorten webshop koppelingen van Emendis 

Er zijn veel verschillende soorten en dit zijn de belangrijkste categorieën die wij aanbieden: 

  • Administratie en boekhouding:  Wanneer u uw boekhoudingsysteem koppelt aan uw webshop, zal u veel gegevens niet meer handmatig in hoeven te voeren. De koppeling kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld alle orders direct in de administratie worden opgenomen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook onnodige boekhoudfouten. Denk aan boekhoudsystemen zoals Exact en AFAS.  
  • Voorraadbeheer: Om uw bedrijfsprocessen makkelijker te maken is een koppeling met uw voorraadsysteem erg handig. Dit stelt u in staat om de realtime voorraad te tonen op je website, orders kunnen automatisch worden geplaats bij leveranciers en zorgt ervoor dat de voorraden altijd up-to-date zijn en overal gesynchroniseerd. 
  • Customer Relationship Management (CRM): Verbeter de user experience met het koppelen van een CRM-systeem aan uw webshop. Hierdoor laat u uw klanten relevantere producten zien of kunnen er automatisch gegevens worden ingevuld bij het afrekenen. Populaire platformen hiervoor zijn; Salesforce, Microsoft Dynamics of HubSpot. 
  • Enterprise Recourse Planning (ERP): Een ERP-systeem is een geïntegreerd informatie- en managementplatform dat bedrijfsprocessen op het gebied van logistiek, financiën en administratie beheert. De modules van een ERP kunnen worden ingezet voor diverse bedrijfsprocessen, zoals financiële administratie, productplanning, voorraadbeheer, sales en marketing. Door uw webshop te koppelen aan een ERP-systeem, kunt u bijvoorbeeld order- en voorraadbeheer naadloos integreren met uw boekhouding en CRM-systeem. 
  • Pakketbezorging: Vaak bieden pakketbezorgers een API aan waarmee je webshop direct kan communiceren met hun systeem van de pakketbezorger. Wanneer u bijvoorbeeld uw webshop integreert met PostNL, worden pakketten automatisch verzendklaar gemaakt en kunnen klanten gemakkelijk aangeven waar ze hun pakketje willen laten bezorgen. 

We bieden nog veel meer koppelingen aan en kunnen koppelingen realiseren naar uw wens. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Recent gedeeld

Contact

Blog and Contact page form

Share

Emendis werkt onder andere voor