IoT-technologie: Verbind uw apparaten met Internet of Things

Internet of Things (Internet der dingen) kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Denk aan: straatverlichting die de lichtintensiteit aanpast op basis van de actuele drukte in het verkeer. Of een koffieautomaat die verbonden is met uw smartphone en koffie zet wanneer u dat aangeeft. Dat is niet alleen mooi en innovatief, maar ook nog eens praktisch en het kan kostenbesparend werken.

Wat is Internet of Things?

Het principe van Internet of Things is het makkelijkst te omschrijven als dat we onze smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken. Maar eigenlijk gaat het nog verder dan dat. Diverse apparaten of servers kunnen met elkaar verbonden zijn, waardoor gegevens onderling uitgewisseld worden om zo bepaalde processen te verbeteren.

Internet of Things is de toekomst

Verwachting is dat door Internet of Things productieprocessen verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor de maatschappij. Denk hierbij aan energie en milieu, criminaliteit, onderwijs en de gezondheidszorg.

Kortom: het internet-of-things maakt het leven gemakkelijker en vaak ook een stuk veiliger. Als apparaten zelf informatie opslaan en gebruiken bespaart dat tijd en geld.

 

“We staan aan het begin van een grote revolutie.”

 

Kunnen wij u helpen met een Internet of Things oplossing?

Heeft u ideeën voor de ontwikkeling van een Internet of Things oplossing of bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf te optimaliseren? Wij denken graag met u mee. Naast het Internet of Things, ontwikkelen wij ook mobile applicaties, webapplicaties en softwareoplossingen op maat. Kortom: voor al uw automatiseringsvragen kunt u bij Emendis terecht!

 

RECENT GEDEELD

CONTACT

Dit vindt u misschien ook leuk…

Werken of stage lopen bij Emendis? Kijk snel op Capturum.nl en vind een vacature die bij jou past!