Blog

Software as a Service: Een SaaS oplossing voor uw bedrijf

Software as a Service: Een SaaS oplossing voor uw bedrijf

Zoekt u naar een geschikte SaaS oplossing voor uw bedrijf? Een SaaS oplossing (Software as a Service) heeft diverse voordelen. Eén versie voor alle gebruikers die je niet verkoopt, maar af laat nemen in abonnementsvorm door uw klanten. Het team van Emendis heeft ervaring met het ontwikkelen van diverse SaaS oplossingen. Behalve dat wijzelf diverse oplossingen bieden, kunnen wij er ook een voor u maken.

Software-as-a-Service (SaaS) – ook bekend als cloudsoftware – is nu mainstream. Van grote bedrijven tot piepkleine winkels, cloud-software is tegenwoordig de standaard implementatiemethode voor bijna elk type bedrijfstechnologie ter wereld.

Dat is niet voor niets. Zakelijke applicaties die via een webbrowser worden geleverd, hebben geen last van ingewikkelde installaties of strikte contracten. SaaS oplossingen worden in de loop van de tijd betaald in plaats van in één keer. Dit maakt de systemen meestal flexibeler en betaalbaar voor elk budget.

saas oplossing

SaaS oplossing laten bouwen

Een SaaS oplossing is een applicatie, benaderbaar via de webbrowser of een app. Doordat u één versie heeft, hoeft slechts één versie geüpdatet te worden. Bij niet SaaS producten sluit u diverse licenties af met klanten, waardoor u dus ook verschillende updates door moet voeren.

Voor een SaaS oplossing is geen uitgebreide hardware nodig. Waardoor gebruikers van de software de IT-verantwoordelijkheden die normaal nodig zijn voor het intern oplossen van problemen en het onderhouden van de software, kunnen uitbesteden.

Saas oplossingen worden meestal betaald via een abonnementsmodel, terwijl maatwerk software meestal wordt gekocht via een licentie, die vooraf moet worden betaald.

Nog meer redenen om te kiezen voor Emendis:

  • Gebruikers kunnen vanaf elk apparaat bij de oplossing
  • U heeft geen hardware of software nodig
  • Geen dure opstartkosten
  • Flexibiliteit: nieuwe gebruikers zijn makkelijk en snel toe te voegen

Zo ontwikkelde wij eerder al de SaaS oplossing GRIP voor KPN. Met een online platform hebben wij het mogelijk gemaakt om informatie en documenten te benaderen binnen één omgeving in de Cloud.

Denkt u na over het ontwikkelen van een SaaS oplossing voor uw bedrijf of organisatie?
Wij geven advies en helpen u graag bij de ontwikkeling van uw SaaS oplossing!

Emendis SaaS oplossing

Bij Emendis geloven wijzelf ook in standaard software-oplossingen en hebt u de mogelijkheid om een abonnement te nemen op onze producten. Denk hierbij onder andere aan: een planning appevent management software en een catalogus generator. Meer lezen over onze SaaS oplossingen? Neem een kijkje tussen onze diensten.

Zijn onze standaard oplossingen niet volledig toereikend voor uw software uitdaging? Dan kunnen wij maatwerk toepassen zodat de software naadloos aansluit. Bij Emendis ontwikkelen wij software die helpt bij het automatiseren, digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

SaaS oplossing of toch maatwerk?

De eerste stap om deze vraag te beantwoorden is het bepalen van de complexiteit van uw bedrijf. Beantwoord een paar vragen over uw bedrijf om u te helpen bepalen of deze oplossing de beste keuze is:

  • Hoe gespecialiseerd is uw bedrijf in vergelijking met anderen in uw branche?
  • Bieden kant-en-klare producten de functionaliteit die u nodig hebt?
  • Welke mate van software-aanpassing verwacht u nodig te hebben?

Niet te vergeten, bij Emendis is het mogelijk om uw software-oplossing uit te breiden met maatwerk om aan al uw behoefte te voldoen. Wilt u een oplossing ontwikkelen om deze vervolgens zelf door te verkopen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk!

Een andere factor waarmee u rekening moet houden is uw budget. Zoals hierboven vermeld helpt SaaS bedrijven met een kleiner budget om de totale eigendomskosten over een periode te spreiden, zodat zelfs kleine bedrijven robuuste, moderne software kunnen invoeren.

Saas is een ideale IT oplossing voor uw organisatie

Omdat werknemers steeds meer verspreid en op afstand werken, kunnen geautoriseerde gebruikers met SaaS overal toegang krijgen tot een applicatie op elk geautoriseerd apparaat. Zonder dat ze zich achter de bedrijfsfirewall hoeven te bevinden. Dit maakt ook meer samenwerking in real time mogelijk, omdat SaaS gelijktijdig gebruik van dezelfde tool of hetzelfde document mogelijk maakt.

SaaS biedt bedrijven ook meer flexibiliteit naarmate ze groeien, omdat ze alleen hoeven te betalen voor de werknemers die de software gebruiken, mits het gebruik correct wordt bijgehouden en beheerd.

Kunnen wij u helpen met de ontwikkeling van uw SaaS oplossing?

Heeft u ideeën voor een SaaS oplossing of bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf te optimaliseren? Wij denken graag met u mee. Naast het aanbieden van Software as a Service, ontwikkelen wij ook webbased software en mobiele applicaties en kunnen wij koppelingen maken met het Internet of Things. Kortom: voor al uw automatiseringsvragen kunt u bij Emendis terecht!
Meer informatie?

Recent gedeeld

Contact

Blog and Contact page form

Share

Emendis werkt onder andere voor