LG

Emendis helpt LG met een op maat gemaakt portaal

Een portaal dat het verwerkingsproces van leads stroomlijnt en optimaliseert

LG Electronics, is een wereldwijde speler en technologisch innovatief bedrijf binnen de markt van de consumenten electronica, huishoudelijke apparaten en mobiele telefonie. De afdeling die verantwoordelijk is voor het verwerken van de leads voor airco’s had behoefte aan een gestroomlijnd proces.

Probleemstelling

Via de website kunnen klanten een offerte aanvragen om een LG airco te laten plaatsen. De desbetreffende afdeling had geen of weinig inzicht in de conversie en had geen zicht op wat er gebeurde met de doorgestuurde leads.

Het was niet duidelijk of de installateur die de lead toegewezen heeft gekregen de airco heeft geplaatst en het was niet duidelijk welke units hij hiervoor heeft gebruikt. Tevens was het niet duidelijk of de klant uiteindelijk naar tevredenheid is geholpen. LG Electronics had behoefte aan meer inzicht in het verwerkingsproces van de leads.

Business case

Door het proces van LG Electronics grondig te bestuderen hebben wij uiteindelijk een proces uitgedacht hoe LG Electronics meer inzicht kan krijgen in het verwerkingsproces. Wij hebben een applicatie op maat ontwikkeld voor LG:

Verwerkingsproces in beeld

Alle informatie met betrekking tot leads is inzichtelijk in het LG Lead Platform. Het nieuwe bedrijfsproces werkt makkelijk voor LG, installateurs en leveranciers.

Functionaliteiten

Hoe werken wij?

Voor LG Electronics hebben wij een fixed team klaar staan waar dedicated scrum uren worden afgenomen. De klant bepaalt zelf wat en wanneer er ontwikkeld wordt. Wij ontzorgen de klant door een team klaar te hebben met back-end en front-end developers, een projectmanager en UXUI zodat de klant zich kan focussen op de gewenste functionaliteiten.

Emendis werkt onder andere voor