Modern Dental

Een ERP systeem voor Modern Dental Europe

Het digitaliseren van een bedrijfsproces

Modern Dental Europe is de Nederlandse tak van een Chineze fabrikant van implantaten, kronen en allerlei andere attributen die in de mond geplaatst worden door tandartsen. Modern Dental Europe is gevestigd in Nederland en heeft een logistieke hub in Alphen aan Den Rijn.

Tandartsen sturen hun impressies naar de hub in Alpen aan Den Rijn, deze worden hier vervolgens verwerkt en gaan naar China. In China wordt op basis van de impressie het product gemaakt en vervolgens wordt het eindproduct teruggestuurd naar de tandarts.

Probleemstelling

Het bestelproces voor tandartsen verliep door middel van het invullen van papieren formulieren. Dit is enorm foutgevoelig, de administratieve lasten waren hierdoor erg hoog en alle formulieren moesten handmatig overgetypt worden. Modern Dental Europe had meerdere afdelingen aan het werk om alle papieren formulieren in het systeem te verwerken.

Business case

De behoefte om te digitaliseren was enorm, hiervoor hebben Modern Dental Europe en Emendis de handen ineengeslagen. Wij hebben het verouderde proces in zijn geheel doorgelicht en bekeken hoe wij dit proces konden digitaliseren. Dat is gelukt, tandartsen kunnen nu gebruik maken van een flexibel digitaal systeem om bestellingen te doen. De papieren formulieren zijn verleden tijd!

saas oplossing

Een papierloos bestelproces

Het proces verloopt nu in zijn geheel digitaal. Een tandarts kan eenvoudig inloggen en de gewenste workflow selecteren zodat hij de attributen kan bestellen die hij nodig heeft. De tandarts kan precies zien wat er allemaal besteld is en kan indien nodig eenvoudig aanpassingen doen.

Functionaliteiten

Hoe werken wij?

Voor Modern Dental hebben we een fixed team klaar staan waar dedicated scrum uren worden afgenomen. De klant bepaalt zelf wat en wanneer er ontwikkeld wordt. Wij ontzorgen de klant door een team klaar te hebben met back-end en front-end developers, een projectmanager en UXUI zodat de klant zich kan focussen op de gewenste functionaliteiten.

Emendis werkt onder andere voor